Opening The Read Shop XL te Hoogeveen

- geplaatst door

Op 2 november is in Hoogeveen de The Read Shop XL geopend in Hoogeveen.

Vanuit de gedachte ‘Lokaal ondernemen met landelijke slagkracht’ ontwikkelden RDC en !pet uit Hoogeveen samen met A-merk leveranciers een XL variant van The Read Shop. Deze formuledifferentiatie van The Read Shop is vooral geschikt voor de middelgrote plaatsen in Nederland. Op ruim 500m2 wordt in deze formule de wereld van lezen, schrijven, geven en krijgen gepresenteerd.

Robert Sonder, directeur van de eerste The Read Shop XL winkel in Hoogeveen wil graag meer van dergelijke winkels openen in Nederland. “The Read Shop is een formule met visie en toekomst. Ik ben er trots op om de eerste XL te mogen openen in Nederland!’

The Read Shop XL heeft een inspirerend assortiment waarbij beleving, duurzaamheid en authenticiteit de boventoon voeren. Door de warme inrichting en opzet is het voor de consument fijn vertoeven. De consument kan producten direct vinden en kopen of de klant gaat eerst lekker rondsnuffelen en laat zich inspireren door het ruime assortiment. Uiteraard is een veelvoud van de aanwezige voorraad direct in de winkel te bestellen en ligt het klaar in de winkel of wordt het thuisbezorgd. In de Coffee Kitchen van Jacob Douwe Egberts kan de consument een heerlijke koffie of thee bestellen en daarmee door de winkel lopen of plaatsnemen aan de boomstamtafel voor een moment van rust.

Bij de verbouwing hebben we, voor mens en milieu, zoveel mogelijk bestaande materialen hergebruikt. Vanuit die groene gedachte is ook het concept “Uitgelezen” geïntroduceerd. Consumenten kunnen hun actuele boeken terugbrengen naar de winkel en daar tot 40% van de waarde voor retour krijgen. Deze boeken krijgen een tweede leven en staan in de winkel te koop in speciaal daarvoor gereserveerde kasten.

Naast de Douwe Egberts Coffee Kitchen en Uitgelezen is er ook een grote kinderhoek ingericht en is er een ruim assortiment aan lokale producten te vinden.

Jos Boot, bestuurder van RDC: “Bij The Read Shop XL is het maXimaaL genieten!”