RDC InkoopPartners

Binnen deze inkoopcombinatie kan een ondernemer kiezen voor Plantage InkoopPartners of Contractpartners. Bij deze inkoopcombinatie zijn ruim 90 boekhandels aangesloten.

 

Plantage InkoopPartners

Plantage InkoopPartners is een samenwerkingsverband van regionale (assortiments)boekhandels met deskundig advies en passie voor boeken, tijdschriften, wenskaarten, kantoorbenodigdheden en cadeauartikelen. Iedere winkel heeft zijn eigen identiteit en uitstraling en is sterk lokaal georiënteerd. Gezamenlijk profiteren deze winkels van de inkoopvoordelen en het dienstenpakket van RDC.

 
Marketing

Voor Plantage Inkooppartners wordt jaarlijks een aantal landelijke marketinginstrumenten ontwikkeld. Zo verschijnt er rond belangrijke verkoopmomenten (o.a. Boekenweek, vakantieperiode, decembermaand) een huis-aan-huisfolder. Deze folder wordt voorzien van naamsindruk van de winkel en dient om het assortiment en aanbiedingen te communiceren, de  naamsbekendheid te verhogen en om de winkel te onderscheiden van concurrenten. Naast folders verzorgen wij instore promotiemateriaal zoals stoepbordposters.

 
Digitaal Inkoop Plein

Op het Digitaal Inkoop Plein (DIP) staan wekelijks nieuwe boektitels, titels die in de actualiteit zijn of actiematige titels. Ondernemers hebben de mogelijkheid de aantallen aan te passen en met recht van retour te bestellen. Op het DIP staan ook assortimentsvoorstellen en adviesaantallen.

Driemaal per jaar organiseert RDC de one-stop-shopping beurs Retail Market. Hier kan de ondernemer nieuwe boeken in één keer op het juiste moment inkopen.

 
Website

Wij kunnen een website voor de ondernemer verzorgen, inclusief webshop. Deze website kunnen zij zelf vullen met lokale content, zoals eigen winkelpagina’s met bijvoorbeeld leestips, leveringsvoorwaarden en een agenda. De webshop is te bekijken vanaf alle media, dus ook geschikt voor smartphones.

 
Nieuwsbrief

Wij bieden de ondernemers de mogelijkheid maandelijks een eigen nieuwsbrief te versturen naar zijn klanten. Op een gemakkelijke en goedkope manier bereiken zij hierdoor een groot publiek en hebben zij persoonlijk (digitaal) contact met de klanten. Bovendien genereren wij door middel van een nieuwsbrief ‘traffic’ naar de webshop. De nieuwsbrief kan eenvoudig worden gekoppeld aan de website van de ondernemer.

 

 

Contractpartners

Voor ondernemers die voornamelijk gebruik willen maken van de faciliteiten die RDC biedt op het gebied van inkoop boeken is er de samenwerkingsvorm Contractpartners. Hiervoor betalen ondernemers een lagere contributie maar kunnen zij ook een minder uitgebreid dienstenpakket verwachten. Eventueel verzorgen wij ook voor Contractpartners een eigen website. Verder is het mogelijk om een huis-aan-huisfolder te verspreiden. Contractpartners kunnen geen gebruik maken van het beeldmerk van Plantage.

Naast zelfstandige boekhandels kunnen ook ondernemers uit andere branches zich voor de inkoop van boeken aansluiten bij Contractpartners.