Welkom bij The Read Shop (Express)

The Read Shop is een gemakswinkel met een ruim en uitgebalanceerd assortiment boeken, tijdschriften, wenskaarten, kantoorartikelen, kansspelen, cadeaukaarten, gifts en tabak. Ons motto is ondernemen met ondernemers, wij hebben hart voor franchise! The Read Shop (Express) is een sterke franchiseformule waarbij het assortiment samen met de ondernemer wordt afgestemd op de lokale vraag waardoor een zeer diverse doelgroep wordt bereikt.

Naast The Read Shop is er ook de formule The Read Shop Express; een tabaksspeciaalzaak die gebruik maakt van vele margerijke producten vanuit de jarenlange ervaring van The Read Shop. The Read Shop Express geeft de tabaksspeciaalzaak een eigentijdse uitstraling door het moderne interieur.

The Read Shop heeft meer dan 170 aangesloten ondernemers, waarvan 101 The Read Shop en 70 The Read Shop Express.

Met een duidelijke visie en door continue te innoveren houden we onze formule actueel, zoals de introductie van The Read Shop Instore Kiosk waarmee de ondernemer zijn klanten toegang geeft tot ons uitgebreide online assortiment. In 2015 hebben we het The Read Shop shop-in-shopconcept geïntroduceerd en de combinatiewinkel, waarbij wij samenwerken met een drogisterij en huishoudelijke artikelen winkel.

Wat kan een ondernemer van ons verwachten?

Franchisenemers van The Read Shop profiteren van een groot aantal voordelen, zoals een gezamenlijke marketing en inkoop (en dus prijsvoordeel) en speciale leveringscondities bij de hofleveranciers.

Maar er is meer:

 • Contract zonder concurrentiebeding en huurcontract op eigen naam;
 • Intensieve marketing en professionele winkelbegeleiding door regiomanagers;
 • Uitgebalanceerd assortiment, gebaseerd op de lokale situatie;
 • Meer dan 20 jaar ervaring en met 170 winkels een bewezen formule;
 • Bemiddeling bij aan- en verkoop van winkels;
 • Groeimogelijkheden binnen het portfolio formulewinkels RDC;
 • Keurmerk lid van de Nederlandse Franchise Vereniging;
 • Intensieve samenwerking met onze leveranciers;
 • Profiteren van schaalvoordelen van Retail Development Company, de holding waar naast The Read Shop ook de inkoopcombinaties Plantage InkoopPartners, Contractpartners, Tabaronde en Vivánt toe behoren.

TV programma – Ondernemen doen we zo – RTL7
Hét televisieprogramma voor en over de zakelijke markt. Presentator Jeroen Smits bezoekt The Read Shop in Delden.
Bekijk hier de aflevering:

Marketingplan

Franchisenemers van The Read Shop (Express) ontvangen een compleet marketingplan. Hierin staat alles wat de ondernemer het hele jaar kan verwachten op het gebied van promotie, acties, winkelbeleving en communicatie.

In het marketingplan staan onder andere:

 • Activiteiten ter promotie van de naamsbekendheid;
 • Alle landelijke marketinginstrumenten die centraal uitgezet worden;
 • Alle lokale marketinginstrumenten waarvoor de ondernemer zich kan inschrijven;
 • Relevante ontwikkelingen binnen de branche voor de lokale The Read Shop (Express) winkel.

The Read Shop XL

In november 2017 is in Hoogeveen de eerste The Read Shop XL geopend. Lokaal ondernemen met landelijke slagkracht. Vanuit deze gedachte is de XL variant ontwikkeld. Een formuledifferentiatie op The Read Shop die geschikt is voor de middelgrote plaatsen in Nederland. Met de XL formule willen we publiek bereiken dat met name gericht is op boeken. Voor klanten die een breed en diep assortiment verwachten en op zoek zijn naar toegevoegde waarde en kennis.

The Read Shop XL heeft een inspirerend assortiment waarbij beleving, duurzaamheid en authenticiteit de boventoon voeren. Door de warme inrichting en opzet is het voor de consument fijn vertoeven. De consument kan producten direct vinden en kopen of de klant gaat eerst lekker rondsnuffelen en laat zich inspireren door het ruime assortiment. Uiteraard is een veelvoud van de aanwezige voorraad direct in de winkel te bestellen en ligt het klaar in de winkel of wordt het thuisbezorgd.


The Read Shop combinatiewinkel

The Read Shop heeft sinds 2013 samen met drogisterijformule D.I.O. een shop-in-shop formule ontwikkeld. Een winkel waarbij deskundig advies, een ruim assortiment en een prettige winkelomgeving centraal staan. Het grote voordeel van de combinatiewinkel is dat er meer omzet wordt behaald, verdeeld over relatief lagere kosten (één kassa, één winkelruimte, één administratie, etc.). Daarbij proberen we de benodigde investering aan het interieur zo laag mogelijk te houden. De winkel heeft één ingang en één uitstraling, waarbij er duidelijk onderscheid is tussen de drogisterij en het gedeelte van The Read Shop. Naast D.I.O. drogist werken wij ook samen met Prima. Prima, onderdeel van Marskramer, is gespecialiseerd in huishoudelijke en cadeauartikelen.


The Read Shop shop-in-shop in de supermarkt

Inmiddels zijn ook enkele combinatiewinkels geopend in Coop supermarkten. Na een succesvolle pilot in Nijverdal in mei 2014, breidden supermarktorganisatie Coop, The Read Shop en D.I.O. Drogisterijen hun samenwerking verder uit. Inmiddels heeft nog een aantal Coop supermarkten de deuren geopend met de toevoeging van een shop-in-shop met The Read Shop en D.I.O. Drogisterij. Na Coop volgden combiwinkels in andere supermarktformules, waaronder Plus. Met de toevoeging van shop-in-shop The Read Shop, D.I.O. Drogisterijen en/of Prima (huishoudelijke artikelen), bieden de samenwerkende partijen een nóg breder assortiment en wordt bovendien de productiviteit van de supermarkt verhoogd, net als de algehele klanttevredenheid en omzet. De klant van The Read Shop profiteert daarbij van de ruimere openingstijden. Door de unieke samenwerking van de drie formules wordt er met landelijke slagkracht en lokale relevantie invulling gegeven aan een maatschappelijk thema: het behouden, vergroten of creëren van leefbaarheid in kleinere kernen.