Tabaronde – Vivánt

Er zijn ruim 300 aangesloten leden die modulair gebruik maken van de kernactiviteiten en diensten op het gebied van inkoop van tabak en gemak. Hierbij heeft de ondernemer de keuze uit de samenwerkingsverbanden Vivánt of Tabaronde. Van deze concepten biedt Vivánt de ondernemer de meest verregaande samenwerking, bij Tabaronde neemt de ondernemer alleen deel aan de toonbankactiviteiten.

Vivánt

Vivánt is de Retail oplossing van, voor en door ondernemers in de tabaksdetailhandel. Vivánt biedt duidelijke handvatten voor zelfstandige ondernemers die willen ondernemen binnen een samenwerkingsverband.

Het Vivánt concept is een volwaardig winkelconcept om nieuwe en bestaande ondernemers direct uit te rusten met een optimaal assortiment, de juiste aankleding en ondersteuning om zo een succesvolle zaak op te kunnen zetten.

Indien gewenst krijgt de ondernemer bij Vivánt advies over de winkelinrichting. Dit alles op basis van onze uitgebreide ervaring als het gaat om positionering van de verschillende producten, traffic route, etc. Samen met zijn partners en in overleg met de ondernemer zorgt Vivánt ervoor dat de winkel er goed verzorgd uitziet.

Continuïteit en klantenbinding

Vivánt onderneemt centraal allerlei activiteiten om lokaal bij de ondernemer in de winkel terugkerende bezoeken en klantenbinding te stimuleren, onder meer via een consumentenspaarsysteem. Door middel van een periodieke nieuwsbrief wordt de ondernemer op de hoogte gehouden van nieuws en ontwikkelingen binnen Vivánt en de tabaksbranche.

Winkelautomatisering

Effectief zakendoen kan bijna niet meer zonder automatisering. Vivánt weet op basis van jarenlange ervaring precies welke softwarepakketten de lokale ondernemer nodig heeft en welke hardware daar het beste bij past. Voor de winkelautomatisering werken wij samen met Valk Solutions. Indien een ondernemer zich aansluit bij Vivánt is automatisering verplicht.

De klanten merken er op het eerste gezicht niets van, maar de bedrijfsvoering draait wel degelijk op belangrijke software. Zo heeft de ondernemer direct een productendatabase ter beschikking die gekoppeld is aan verkopen en inkopen. Dat betekent uiteindelijk dat de ondernemer inkopen optimaal kan afstemmen op het koopgedrag van de klanten. Zo is de klant altijd verzekerd van het juiste product op de plank, zonder dat de ondernemer onnodig hoge voorraden aan hoeft te leggen.

Tabaronde

Tabaronde staat voor: “Tabak aan de ronde tafel”. Als dienstverlenend bedrijf voor zelfstandige tabaksspeciaalzaken levert Tabaronde diverse diensten die kunnen bijdragen aan een beter rendement, zoals een goed geregelde logistiek van de groothandel.

Volumevoordeel: Samen sterk!

Doordat Tabaronde met de leden een groot volume kan genereren, kunnen vele voordelen en collectieve afspraken met partners worden gerealiseerd op het gebied van inkoop, verkoop, private label, winkelactiviteiten en een consumentenspaarsysteem.

Toonbankactiviteiten rookwaren

Tabaronde organiseert voor de ondernemers, samen met de participanten, toonbankactiviteiten die voor de ondernemer interessante vergoedingen opleveren. Het enige wat de ondernemer hoeft te doen is zorgen voor een correcte presentatie in de juiste actieperiode. De actieperiode heeft een looptijd van twee weken.

Uiteraard staan daar de nodige vergoedingen tegenover.

Private label

Tabaronde heeft een eigen merk rookwaren in huis, genaamd Florint. Voor aangesloten ondernemers en consumenten zijn er een aantal voordelen ten opzichte van andere merken. Naast een goede marge, geeft het merk onderscheidend vermogen ten opzichte van andere aanbieders in de markt en maakt de consumentenprijs dat de ondernemer goed kan concurreren met onder andere (private labels) van supermarkten. Hiermee geeft Tabaronde de ondernemer een instrument in handen om in het lokale marktgebied succesvol(ler) te opereren.

Tabaronde heeft een zeer breed pakket aan raamovereenkomsten. Deze raamovereenkomsten bieden de leden, mits de ondernemer aan de voorwaarden voldoet, de mogelijkheid om met grote landelijke partners een samenwerking aan te gaan. Hierbij kunt u denken aan dagbladen, tijdschriften, wenskaarten en kansspelen.